Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Menü
Hungarian hu
English en
Romanian ro
Serbian srb
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hogyan takarítsd fel egyszerűen az olajat?

étolaj, sültkrumpli készítéseNagy bosszúságot tud okozni a kiömlött olaj. Ismerős a probléma - a konyhában vagy a sütő környékén a kiborult, kifolyt, használt étolaj makacs szennyeződés. Csúszós lesz tőle a padló, az eltüntetése időigényes feladat, amivel senki sem szeret foglalkozni a sütés-főzés helyett. A foltot vízzel nehéz takarítani, sokáig tart, amíg újra és újra átsúrolva végül csúszásmentes lehet a felület. Senki sem akar papír törlőkendővel bajlódni, főleg ha nagyobb mennyiségű olaj csepegett a konyhakőre, padlóra. Nem érdemes elkenni, hisz foltos és akár veszélyes maradhat a konyhakő.

Van rá egy gyors és hatékony megoldás, hogy eltüntesd: a felitató anyag. A Diamix szórható felitató granulátum segítségével könnyen megoldhatjuk ezt a problémát. Csak szórjuk rá a granulátumot az olajfoltra, és hagyjuk, hogy az magába szívja a kiömlött folyadékot. Finoman dörzsöljük bele a maximális hatékonyság érdekében. Ha elkészültünk, seprű és lapát segítségével gyűjtsük össze a felhasznált anyagot. A padló ilyen könnyen csúszásmentessé tehető általa. A végén a nyomát sem fogod látni!

És mire jó még? Ha kiborulna valamilyen háztartási vegyszer, pl. hipó, egyszerűen feltakaríthatjuk vele. Váratlan balszerencse esetén is hasznos, hiszen vér vagy hányadék felitatására is alkalmas.

Diamix felitató granulátumA Diamix természetes összetevőkből készül. Alapanyaga ún. diatómaföld, mely a természetben, a tavak fenekén, a történelem során lerakódott, elhalt kovaalgák tömegének származéka. Ez az abszorbens anyag nem mérgező, tehát nem kell tartanunk a káros hatásoktól, mint egyes agresszív tisztítószerek esetében.

A profik már rég Diamixet használnak. Az olajiparban, a vegyiparban, közúton, benzinkutaknál gyakran megtalálható. Ha sok olaj ömlött ki és nagyobb mennyiségű granulátumra van szükség, érdemes védőkesztyűt, légzésvédő maszkot és védőszemüveget használni. Az anyag hosszú ideig eltartható, felhasználásig érdemes a saját csomagolásában tárolni, nedvességtől és melegtől, hőtől óvott helyen.

Tartalomhoz tartozó címkék: háztartási olajfelitató sütőolaj